Både i Sverige och i andra länder finns det stora och små bryggerier. Det är främst de stora bryggerierna som förser butiker, restauranger och Systembolag med sin alkohol. Men vad är typiskt för de större bryggerierna?
Större svenska bryggerier
Många svenska bryggerier är kända över hela världen. Några av de större, kända bryggerierna tar fram både öl, läsk och cider. Åbro och Three Hearts är troligen två av de mest kända bryggerierna. De finns på de flesta Systembolag men även ute i dagligvaruhandeln när det kommer till alkoholfria alternativ. Även Mariestads är ett känt bryggeri som främst tar fram öl. Det säljs både i Sverige, samt i utlandet.
Vad är typiskt för de största bryggerierna?
De större bryggerierna håller sig ofta till de sorter som säljer bra. Det är inte ofta ett stort bryggeri kommer med nya smaker eller recept på sina drycker. De prioriterar inte heller närproducerade ingredienser. De tillverkar också stora partier åt gången. Allt det här är faktorer som gör att alkohol från de större bryggerierna kan hålla lägre priser vilket ofta ses som fördelaktigt för kunden.
Att arbeta på ett stort bryggeri
Arbetet på ett stort bryggeri kan vara tufft. Det innefattar tunga lyft och mycket arbete på löpande band. En hel del av processerna har dock automatiserats. Många av de stora bryggerierna använder inte heller det gamla, traditionella hantverket utan de har moderniserat hela processen.
Som anställd på ett stort bryggeri ser man i regel inte heller hela processen på samma sätt som man gör i ett mikrobryggeri. Om man är mer intresserad av smakutveckling och liknande kan det alltså vara klokt att välja arbete på ett mindre bryggeri.