Bryggeriernas roll i Oktoberfestens historia och tradition

Oktoberfest är inte bara en festlighet där man firar bayersk kultur och tradition, utan också en hyllning till ölens betydelse i kulturen. Från dess ursprung på 1800-talet har bryggerier spelat en central roll för Oktoberfesten med sin öl, men också med den speciella klädseln och dräkter som bärs, något som Partykungen har satsat starkt på!

Oktoberfest kläder

Idag är det en självklarhet att bära oktoberfest kläder för besökare av firandet och hos Partykungen går det att hitta flera alternativ av dräkten. Partykungen specialiserar sig på kläder, tillbehör och roliga prylar kring fester och teman. Här kan hittas alla utstyrslar och tillbehör som kan tänkas behövas inför ett firande!

Oktoberfest kläder, som lederhosen för män och dirndl för kvinnor, är en del av bryggeritraditionen och finns med i Partykungens val av oktoberfest kläder. Dessa dräkter har sina rötter i bayersk arbetsklädsel och är något som även bryggerierna använder sig av, inte minst för att nå ut med sitt bryggeri i sin marknadsföring under Oktoberfest.

Bryggeriernas historiska betydelse för Oktoberfest

Från början var Oktoberfest en fest som firade kronprins Ludwigs och prinsessan Thereses bröllop i München år 1810. Festen var så lyckad att man beslutade sig för att upprepa den årligen. Med tiden blev öl och den speciella klädseln en viktig del av festen. En fest som än idag firas årligen i Munchen med all dess tradition.

Sammanfattning

Bryggerierna är hjärtat i Oktoberfest och har varit sedan starten. De brygger inte bara den öl som definierar firandet, utan de inspirerar också till klädseln som blivit en symbol för evenemanget. Genom att bära Oktoberfest kläder från Partykungen och njuta av en kall Märzen blir man en del av en långt levande tradition.