Nå ut med ditt bryggeri

När du funderar på att skapa ett eget bryggeri handlar det om så mycket mer än att kunna göra bra öl. Om du alls funderar på att skapa en verksamhet av det har du säkert testat att göra öl och lyckats få till det bra. Att öka produktionsmängden kan vara lite komplicerat, men det svåraste kan vara helt andra saker. Hur ska du till exempel få ditt öl sålt? Samarbetar du med en pizzeria i Jönköping och kanske också andra serveringsställen i närheten kan du komma en bra bit på vägen!

Företag som hjälps åt

Att samarbeta med en pizzeria i Jönköping kan vara bra både för ditt nystartade bryggeri och för pizzerian. Eftersom mikrobryggerier är populärt nu kan din öl vara något som gör att en pizzeria väljs framför en annan i Jönköping. För din del är det självfallet också bra, om ditt öl finns där det serveras mat kommer betydligt fler smaka det – och ha en chans att börja gilla det.

Skapa större lokala samarbeten

Det går att bygga vidare på det här med att företagare samarbetar. Varför nöja dig med att du och pizzerian ska samarbeta, kanske finns det fler som vill vara med och kanske kan ni göra en större satsning i Jönköping. Då kan mer uppmärksamhet skapas, som ni alla kan tjäna på, och på det sättet kan ni hjälpa varandra. Det går också att skapa särskilda arrangemang. Du kan till exempel öppna upp för besök. I takt med att mikrobryggerier blivit populära har fler också blivit intresserade av att se hur det egentligen ser ut på ett litet bryggeri. Kanske kan du ha ölprovningskvällar, enklare studiebesök eller en särskild helg för öppet hus? I samband med det kan du bjuda på snacks eller använda porslin från lokala företagare, och de kan i sin tur göra liknande arrangemang och erbjuda ditt öl där. Det kan också gå att skapa en matmarknad, eller varför inte göra ett prova på-paket med förmånliga erbjudanden hos olika företagare? Att ha en skiss för den här sortens aktiviteter och redan ha hört dig för lite innan du drar igång ditt företag kan vara en bra idé och ge din verksamhet bättre förutsättningar.