Skapa mysig bar i hemmet

Tänk att äga ett eget bryggeri. Få framställa öl och vara i en skön och rustik miljö med din favoritdryck. Ett bra alternativ är då att skapa en egen bar i hemmet. En plats att verkligen njuta på och dricka goda drycker.

Köp vinlåda online

För att verkligen komma igång med din bar är det smart att köpa in öl och vin, så att du får rätt feeling och kreativa idéer. Flaskorna är ju inte bara goda drycker, utan även en del av inredningen. För att få några goda flaskor att smaka på kan du köpa en vinlåda från Vinoteket. Vare sig du älskar vin eller ej är ju snygga vinflaskor ett måste, både för att skapa en snygg inredning och för att kunna bjuda vänner som gillar vin. Genom att köpa en vinlåda får du flera goda viner hemlevererade till din dörr. Det enda du behöver göra är att gå ut på nätet och beställa, så har du tagit ett första steg för att verkligen skapa en bar. Gå in på Vinoteket och beställ en vinlåda eller dina favoritviner så har du något gott att smutta på när du inreder din bar.

Inspireras av bryggerier

När du ska skapa din alldeles egna bar är det smart att antingen besöka olika bryggerier eller hitta bilder online att inspireras av. För att verkligen få en rustik och lantlig känsla. Eller så satsar du på en mer brittisk känsla med mörka träslag och buteljgrönt. Det bästa är att skapa en bar i källaren eller i ett uthus. Så att du kan gå all in och inreda med både bardisk, darttavla, biljardbord eller gamla antika möbler, beroende på din personlighet. Du kan också köpa intressant inredning på auktioner, som ett gammat vagnshjul att ställa mot väggen, vin- eller öltunnor och ett långt barbord. Tunnor är inte bara snygg dekoration, utan kan också användas som bord. Har du möjlighet ska du naturligtvis göra en resa till Tyskland eller Belgien och besöka mindre bryggerier och köpa med dig olika ölsorter hem.

Bjud in till fest

När baren är klar är det roligt att bjuda in familj och vänner på fest. Se till att du har olika sorters öl och vin, så att det finns något för alla. Eventuella barn kan få hemmagjord eller ekologisk saft. I din öl- och vinsamling bör du också ha några alkoholfria alternativ, så finns det något för alla. Det finns mycket gott att bjuda på: ostar, minismörgåsar, hamburgare, chips och annat salt och gott tilltugg. Till festen passar det också med tårta och kaffe. För att alla ska få egen sittplats kan det vara smart att köpa in hopfällbara barstolar som du kan ta fram när du får mycket besök.