Populärt med mikrobryggerier

Precis som tillverkning av snus väljer allt fler svenska företag att även tillverka öl. Små mikrobryggerier har blivit en het trend på senare tid. Vissa gör det som en kul hobby medan andra brygger öl som en affärsverksamhet.

Här får du en kort sammanfattning av det växande intresset för ölbryggning. Dessutom några tips på hur du kommer igång.

Svenskt öl och snus

Under de senaste åren har svenskt snus i olika format blivit en trend även utanför landets gränser. Det är någon i luften just nu när det gäller svenska entreprenörer inom både öl- och snusbranschen. Mikrobryggerierna blir allt fler och precis som tillverkare av snus är det ofta en verksamhet som börjar i små mått för att snabbt växa sig större.

Statistik om mikrobryggerier

År 2021 var antalet svenska mikrobryggerier totalt 501 från söder till norr. Det var en ökning på 800 procent sedan 2011. Med stor sannolikhet kommer ny statistik från de sista åren också visa en kraftig ökning eftersom intresset bara fortsätter att växa.

Hobby eller heltidssyssla

Du som gillar öl och är intresserad av bryggeriprocessen kan ganska enkelt börja brygga ditt eget öl. På nätet går det numer att köpa färdiga set för att brygga öl direkt och då får du utrustning samt ingredienser. Det kan dock krävas att du med tiden väljer om det ska vara en sysselsättning på fritiden eller om du ska driva det som en heltidssyssla.

Brygga och sälja